Hatoslottó játékszabály

A hatoslottó először kísérleti jelleggel indult Magyarországon 1988 októberében. A siker után rendszeres játékként is bevezették, átvéve a külföldön már bizonyított 6+1 sorsolási módszert és az 5+1 nyereményosztályt.

A játék menete

A Hatoslottó esetében a játékosoknak 45 számból kell 6-ot kiválasztani. A cél itt is természetesen az, hogy a lehető legtöbb általunk választott számot kihúzzák a hetente rendezett sorsoláson. Egy játékos által megjátszott szelvény akkor jár pénznyereménnyel, ha legalább 3 számot eltalált a húzott 6 közül.

A játék játszható kézi és gépi formában is, ahol lehetséges a lottózóban való feladás, de akár SMS-ben vagy online is megjátszhatjuk számainkat. Elérhető továbbá a gyorstipp, amikor is a gép ajánl nekünk 6 véletlenszerű számot. A kombinációs játék segítségével a maximum 6 számnál többet is megjátszhatunk. Ilyenkor kiválasztjuk a fix számokat, ezek minden mezőben szerepelni fognak, valamint a kombinációs számokat, amik a maradék helyeket fogják kitölteni az összes lehetséges kombinációban.

Itt is ki lehet választani a megjátszott hetek számát, ami 1, vagy 5 lehet. 1 hetes játék esetén a szelvény csak a következő heti sorsoláson vesz részt, 5 hetesnél pedig a soron következő 5 sorsolás mindegyikében.

A játék ára

A Hatoslottó alapjátékának az ára 300 Ft, a fizetendő összeg feladásnál tehát az alapjátékok száma szorozva 300 Ft-tal. A kombinációs játék esetében az összes kombináció száma (alapjátékok száma) ugyanígy szorozva az alapdíjjal, a 300 Ft-tal.

Sorsolás

A Hatoslottót élő adásban sorsolják hetente, minden vasárnap a Duna Tv-n 16:00 órakor. Ilyenkor önjelölt számhúzók segítségével húzzák ki a 6 nyerőszámot a 45 közül. Érdekesség, hogy bárki jelentkezhet az élő adásban számhúzónak, aki megfelel az összes pályázati követelménynek. A sikeres pályázatokat úgy választják ki, hogy az összes, interneten vagy telefonon beérkezett érvényes pályázat közül ötöt kisorsolnak. Az így kisorsolt személyek a számhúzó-jelöltek, az ő alapnyereményük 30 000 Ft. Az a számhúzó, aki a heti sorsolás alkalmával a lehető legnagyobb nyerőszámot húzza, az adott nyerőszám hatezerszeresét nyeri meg.

Nyeremények

A Hatoslottó nyereményének nagysága több dologtól függ, név szerint az adott heti sorsolásra beérkezett alapjátékok számától, attól, hogy van-e az előző hétről halmozódó nyeremény, valamint, hogy hány nyertes van az adott nyerőosztályokban, azaz kell-e osztozkodni a nyerteseknek az általuk megjátszott számokkal megegyezőt jelölő többi játékossal.

A nyerési esélyek a következőképpen alakulnak:

  • 6 találat esélye 1 : 8 145 060
  • 5 találat esélye 1 : 34 808
  • 4 találat esélye: 1 : 733
  • 3 találat esélye 1 : 45

Annak az esélye, hogy a Hatoslottóban nyerünk valamilyen nyereményt, 1 : 47