Joker Játékszabály

A Joker egy különleges, kiegészítő játék az ötöslottó, a skandináv lottó, az eurojackpot, a Kenó és a Luxor mellé. Ez azt jelenti, hogy ha valaki az előbbi 6 játék valamelyikével játszik, akkor külön lehetősége van jelezni a Jokerben való részvételt.

A játék menete

A Joker játék lényege, hogy a játékos jobbról balra, sorrendben eltalálja a 6 kisorsolt nyerőszámot. Nyeremény jár kettő, három, négy, öt és hat ilyen módon eltalált számjegy esetén, ahol természetesen a hat, azaz minden kihúzott szám eltalálása esetén jár a legnagyobb nyeremény. A többi, fent említett szerencsejátékhoz hasonlóan a Jokert is meg lehet játszani kézi, gépi és gyorstipp formában. A kézi formában a játékos saját maga adja le a szelvényt, a gépi formában ezt bárhonnan megteheti internet, SMS segítségével. A gyorstipp esetén a gép véletlenszerű számokat ajánl, amiket a játékos ezután megjátszhat.

A játék ára

A Joker esetében nem kell kiszámolni a játék árat, ugyanis ez minden esetben 250 Ft.

Sorsolás

A Jokert úgynevezett számvégződéses rendszerben sorsolják, azaz minden olyan megjátszott Joker szám nyerő, amelynek utolsó kettő, három, négy, öt vagy legszerencsésebb esetben mind a hat számjegye sorrendben megegyezik a sorsoláson kihúzott számjegyekkel.

Ezeket a sorsolásokat minden héten meg lehet tekinteni 18:45-kor a Duna Tv Szerencse Szombat című műsorában.

A megjátszott Joker szám mindig a feladott játék típusának megfelelő számú sorsoláson vehet részt. Ha a játékos a Kenó mellett játszott meg Joker számot, akkor a feladás napjától és a kiválasztott Kenó sorsolások számától függően egy, kettő vagy három egymást követő sorsoláson vesz részt a Joker szám.

Nyeremények

A nyereményekre fordított összeget minden játékhéten úgy határozzák meg, hogy veszik a heti nyereményalap egy meghatározott százalékát, amely legalább 45%, de legfeljebb 60% lehet. A különböző nyerőosztályok a következőképpen alakulnak:

  • Ha az utolsó két számjegy megegyezik, a nyeremény 1 300 Ft, valamint a nyerési esély ebben az esetben 1 : 111
  • Ha az utolsó három számjegy megegyezik, a nyeremény 13 000 Ft, valamint a nyerési esély ebben az esetben 1 : 1 111
  • Ha az utolsó négy számjegy megegyezik, a nyeremény 130 000 Ft, valamint a nyerési esély ebben az esetben 1 : 11 111
  • Ha az utolsó öt számjegy megegyezik, a nyeremény 1 300 000 Ft, valamint a nyerési esély ebben az esetben 1 : 111 111
  • Ha mind a hat számjegy megegyezik, a nyereményt úgy számolják ki, hogy a nyereményekre fordítandó összegből kivonják a többi nyerőosztályban kifizetett nyeremények összegét. A nyerési esély ebben az esetben 1 : 1 000 000