5-ös lottó Legfrissebb Nyerőszámok

Lottó történelem

A különböző szerencsejátékokat, mint például az Ötöslottót rengetegen ismerik Magyarországon. Ennek ellenére kevesen vannak azok, akik tisztában vannak vele, hogy milyen érdekes és hosszú múltra tekint vissza ez a játék. Európában már a 15. században megjelent a lottó, elsősorban Flandriában és Burgundiában, de nem sokkal később már Münchenben is. Eleinte tárgynyeremények voltak leginkább, de az emberek hamar rájöttek, hogy a legértékesebb nyeremény mindig a pénzösszeg volt, így hamar átalakult a rendszer és a legtöbb nyeremény pénzösszeg lett.

A lottó története folytatódik a 16. században Genovában, ahol sorsolás alapján minden évben kivált 5 ember a nagytanácsból. Az emberek eleinte csak szórakozásból maguk között próbálták kitalálni, hogy vajon ki lesz az az 5 ember, akinek a helyére újak jönnek, de idővel egyre többen és egyre nagyobb összegekben fogadtak, így szép lassan már – modern szóval élve – fogadóirodák is létrejöttek.

Magyarországon először a 18. században jelent meg a genovai Ötöslottó, akkor még lutri volt a neve és kisebb kihagyásokkal azóta is lehet hazánkban játszani vele. A legelső nyertes nevét még publikálták, valóságos híresség lett belőle, de azóta a többi nyertes nevét nem teszik közzé a biztonságuk érdekében. Az első nyertes családi számokkal nyert, ami azóta is nagyon népszerű választás a legtöbb játékosnál.

Játékok Teljes Listája: lottoszamok24.hu

A 2020 Ötöslottó számok

 

Dátum Szamok
2020-Február-22
  • 16
  • 31
  • 58
  • 75
  • 77

Következő sorsolás: 2020.02.29. 18:45-19:40 Duna
Várható főnyeremény: 5 252 millió Ft
Részvételi határidő: Szombat 17:30